Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Μελόπιτα


Μελόπιτα


melopita_987910947.jpg
Η Μελόπιτα είναι μια παραλλαγή του κλασικού κέικ, στην οποία χρησιμοποιούμε μέλι.
Υλικά:
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
από 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, σόδα μαγειρική, αλάτι, κανέλα, γαρίφαλο σκόνη
250 γρ. μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
2 αυγά
ξίσμα λεμονιού
αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε για 1' ακόμη.
Προσθέτουμε το ξίσμα λεμονιού και όλα τα μυρωδικά και εναλλάξ ρίχνουμε μέλι, αλεύρι, γιαούρτι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά.
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 1 ώρα περίπου. Άν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα στο σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ   http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου