Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΣΜΥΡΝΕΙΚΟ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΣΜΥΡΝΕΙΚΟ







Ρυζόγαλο φουρνιστό σμυρναίικο

Υλικά
2 λίτρα γάλα
8 κουταλιές ρύζι
6 κουταλιές νισεστέ
1 κουταλιά κοπανισμένη μαστίχα
2 ποτήρια ζάχαρη
1 μασουράκι βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με 2 ποτήρια νερό στους 150οC μέχρι να χυλώσει. Λιώνουμε το νισεστέ με ½ ποτήρι νερό χλιαρό.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά, στο 2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το χυλωμένο ρύζι και το διαλυμένο νισεστέ. Προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια συνεχίζοντας να ανακατεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Προσέχουμε να μην πιάσει ο πάτος.

Όταν χυλώσει το ρυζόγαλο, το αδειάζουμε σε ατομικά πήλινα κεσεδάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί μέσα σε νερό, σαν σε μπεν-μαρί.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC και ψήνουμε επί 20 λεπτά περίπου, μέχρι να καεί η κρούστα του ρυζόγαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου