Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ρολάκια μπανάνας με κανταΐφι & σάλτσα σοκολάτας βήμα βήμα


Ρολάκια μπανάνας με κανταΐφι & σάλτσα σοκολάτας βήμα βήμα




1. Πάρτε το κανταΐφι και ρίξε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αφρατέψτε με τα χέρια σας.2. Βάλτε το επάνω σε μια λαμαρίνα και ρίξτε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
3. Ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού το βούτυρο. 4. Πάρτε μια τούφα κανταΐφι και τοποθετήστε μια μπανάνα.
5. Τυλίξτε την τούφα μέχρι να γίνει ρολό. Επαναλάβετε με άλλες 5 τούφες και 5 μπανάνες. Βάλτε τις στην κατάψυξη για 10΄.6. Κόψτε τα σε μικρότερα ρολάκια μήκους 3-4 εκ.
7. Τηγανίστε τα ρολάκια σε καυτό λάδι.8. Βγάλτε τα μόλις ροδίσουν με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 
9. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε καλά την κρέμα γάλακτος. Κατεβάστε την από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τη σοκολάτα (σε κομμάτια). 10. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
11. Αφήστε τα ρολάκια να κρυώσουν λίγο. 12. Βάλτε λίγη σάλτσα σοκολάτας στο πιάτο και τοποθετήστε επάνω τα ρολάκια.


Μια διαφορετική εκδοχή του μπανόφι!



Φτιάξτε τα ρολάκια µπανάνας. Ρίξτε λίγο λιωµένο βούτυρο επάνω στο κανταΐφι. Αφρατέψτε το µε τα χέρια σας και απλώστε το στη λαµαρίνα φούρνου. Περιχύστε µε το υπόλοιπο λιωµένο βούτυρο και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού. Ξεφλουδίστε τις µπανάνες και τυλίξτε καθεµία µε τούφες κανταΐφι. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 10΄ ώστε να κρυώσει το βούτυρο.
Σε µια κατσαρόλα ζεστάνετε το ηλιέλαιο µέχρι να κάψει. Βγάλτε τις µπανάνες από την κατάψυξη και κόψτε σε ρολάκια µήκους 3-4 εκ. Τηγανίστε τα ρολάκια στο ηλιέλαιο για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά µέχρι να ροδοκοκκινίσουν, βγάλτε τα µε τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας. Σε µια κατσαρόλα τοποθετήστε την κρέµα γάλακτος και δώστε µια βράση σε δυνατή φωτιά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τις σοκολάτες. Ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να έχετε µια λεία σάλτσα.
Σερβίρετε το γλυκό βάζοντας σε ένα πιάτο 3-4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα σοκολάτας και τοποθετώντας από πάνω τα ρολάκια της µπανάνας.

TIP Μπορείτε να πασπαλίστε το φύλλο κανταΐφι με ζάχαρη αν οι μπανάνες δεν είναι αρκετά ώριμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου