Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ


Τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια απο τον Στελιο Παρλιαρο κ τον Γαστρονομο!!!

Συνταγή Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφίες Άλκης Καλούδης



Φωτογραφία: Τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια  απο τον Στελιο Παρλιαρο κ τον Γαστρονομο!!!

Συνταγή Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφίες Άλκης Καλούδης

Ξέμειναν στη φρουτιέρα; Κάντε τα μια εύκολη τάρτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Υλικά
150 γρ. μέλι
3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 φύλλο σφολιάτας
 
Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή άγλυκη σαντιγί (δηλαδή κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ χωρίς ζάχαρη)

Μερίδες 6
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 20΄ - 25΄

Διαδικασία
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Ρίχνουμε το μέλι σε ένα ταψί διαμέτρου 18 - 20 εκ. Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε μέσα τα αχλάδια, με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπάει στο ταψί και καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
 
Κόβουμε τη σφολιάτα στη διάμετρο του ταψιού, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και καλύπτουμε με αυτήν τα αχλάδια. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 5 λεπτά, έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε σε κομμάτια.
 
Συνοδεύουμε κάθε μερίδα με λίγο παγωτό ή άγλυκη σαντιγί.



Ξέμειναν στη φρουτιέρα; Κάντε τα μια εύκολη τάρτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Υλικά
150 γρ. μέλι
3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 φύλλο σφολιάτας

Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή άγλυκη σαντιγί (δηλαδή κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ χωρίς ζάχαρη)

Μερίδες 6
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 20΄ - 25΄

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Ρίχνουμε το μέλι σε ένα ταψί διαμέτρου 18 - 20 εκ. Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε μέσα τα αχλάδια, με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπάει στο ταψί και καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.

Κόβουμε τη σφολιάτα στη διάμετρο του ταψιού, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και καλύπτουμε με αυτήν τα αχλάδια. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 5 λεπτά, έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Συνοδεύουμε κάθε μερίδα με λίγο παγωτό ή άγλυκη σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου