Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Κροκέτες από μπεσαμέλ και κοτόπουλο

Κροκέτες από μπεσαμέλ και κοτόπουλο


kroketes me bechamel

Υλικά:
Για την μπεσαμέλ:
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
Για τη γέμιση:
  • 300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου(βρασμένο) και κομμένο σε κομματάκια (ίνες)
Για το τηγάνισμα:
  • αλεύρι
  • 3 αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με την προετοιμασία της μπεσαμέλ.
Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι για να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι με ένα κόσκινο και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα,
Ρίχνουμε το γάλα σταδιακά (το γάλα συνιστάται να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).
Ανακατεύουμε συνεχώς .
Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο σκόνη.
Όταν η μπεσαμέλ είναι έτοιμη (αρκετά πηχτή) προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά μέχρι ενσωματωθούν όλα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο ρηχό (ένα πιάτο ή ένα μπολ ), το  καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει αρχίζουμε  να προετοιμάζουμε τις κροκέτες :
Παίρνουμε με  υγρά χέρια λίγο από τη «ζύμη» και σχηματίζουμε μπαλίτσες μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Περνάμε τη κάθε μπαλίτσα από το αλεύρι, κατόπιν από το χτυπημένο αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο σκεύος που σκεπάζει και το βάζουμε στο ψυγείο  για 1 ημέρα ή ακόμη και στην κατάψυξη , προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους οι κροκέτες.
Εγώ συνήθως τις βάζω στην κατάψυξη και τις τηγανίζω όποτε χρειαστεί. Δεν  χρειάζονται απόψυξη.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε αμέσως.
Απολαύστε το!

Πηγή: topsyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου