Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Μπαρμπούνια στο τηγάνι, χωρίς αλεύρι, με μουστάρδα!

Μπαρμπούνια στο τηγάνι, χωρίς αλεύρι, με μουστάρδα!

Μπαρμπούνια στο τηγάνι, χωρίς αλεύρι, με μουστάρδα!

Τα πιο νόστιμα ψάρια στο τηγάνι σας, χωρίς αλεύρι αλλά...με νοστιμιά, έτοιμα σε 5 λεπτά!

Υλικά

    1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα, καθαρισμένα
    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και κομμένη στη μέση
    50 ml λευκό, ξηρό κρασί
    1/2 κουτ. γλυκού μέλι
    1 γεμάτη κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Wholegrain
    λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ψάρια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να νοστιμίσουν. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθούν καλά. Βάζουμε τα ψάρια στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και «ψήνουμε» για περίπου 4 - 5 λεπτά. Τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα (προσεχτικά για να μη διαλυθούν) και ψήνουμε για άλλα περίπου 4 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και 50 ml ζεστό νερό. Περιχύνουμε με το μείγμα τα ψάρια και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να σωθούν τα υγρά. Ελέγχουμε ένα ψάρι ανοίγοντας το λίγο από την κοιλιά: αν δούμε στη ραχοκοκαλιά αίμα, μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην τα στεγνώσουμε. Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πράσινη σαλάτα εποχής.

Συμβουλή: Αν τα ψάρια είναι μικρά ή μεσαία, θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να μη στεγνώσουν.


ΠΗΓΗ  http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου