Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Αφέλια

Αφέλια

Κυπριακή κουζίνα





Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
2 κουταλιές σούπας κόλιαντρο (κοπανισμένο) 1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι


Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη μαρινάτα (κρα­σί με κόλιαντρο) να φουσκώσει από το βράδυ.

Το βγάζουμε από τη μαρινάτα και το στραγγίζουμε.

Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ροδοκοκκινίσει.

Το σβήνουμε με το κρασί και τον κόλιαντρο της μαρινάτας.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε σε χα­μηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρονται με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.

ΠΗΓΗ  http://www.ikypros.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου