Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ζακυνθινή φρυγανιά γλυκό

Ζακυνθινή φρυγανιά γλυκό


Ζακυνθινή φρυγανιά γλυκό
Ζακυνθινή φρυγανιά γλυκό

Υλικά:
  • 2 πακέτα φρυγανιές
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 και 1/2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 φάκελο σαντιγύ
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα σκόνη ή τρούφα
  • 2 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βράζουμε 2 κούπες νερό μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το ξυλάκι κανέλα μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί τις φρυγανιές (μπορούμε να κάνουμε μία ή δύο στρώσεις από φρυγανιές, ανάλογα τα γούστα, ανάλογα δηλαδή με το πόσο χοντρό θέλουμε να είναι το ψευτοπαντεσπάνι μας).
Περιχύνουμε τις φρυγανιές με το σιρόπι.
Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου κατά τις οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι και τη ρίχνουμε πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές, φροντίζοντας να πάει παντού. Αν το πυρέξ μας είναι μεγάλο μπορούμε να κάνουμε 2 δόσεις κρέμας.
Αφήνουμε να περάσει περίπου μία ώρα για να κρυώσει η κρέμα.
Μετά τη μία ώρα, φτιάχνουμε τη σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από τη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τρούφα ή κανέλα και  τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να παγώσει.
Προαιρετικά στολίζουμε με κερασάκια κονσέρβας.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!

Πηγή: topsyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου