Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Περεσκία με φασούλια

Περεσκία με φασούλια

pereskia_407123900.jpg


Τα ποντιακά περεσκία είναι τα πιροσκί που θα φτιάξουμε γεμιστά με φασόλια.
Υλικά:
Για τα πιροσκί:
1 κύβος μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ αλεύρι

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό περίπου
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε μια ώρα περίπου να φουσκώσει.
Για τη γέμιση:
500 γρ φασόλια της αρεσκείας σας (εμείς τα φτιάξαμε με μπαρμπούνια)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
πιπέρι μαύρο ή κόκκινο όσο θέλετε
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το βράδυ. Την άλλη μέρα τα βράζουμε και χύνουμε το πρώτο νερό. Βάζουμε ζεστό νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε τα φασόλια. 
Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα φασόλια αφού τα κάνουμε πουρέ. 
Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη που έχει ήδη φουσκώσει και ανοίγουμε μακρόστενες πιτούλες 5-6 εκατοστών περίπου (με το τηγάνισμα θα φουσκώσουν). Βάζουμε λίγη από τη γέμιση την κλείνουμε και την πατάμε λίγο με το χέρι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου