Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Beyti kebap


Beyti kebap

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (27)













Tα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε beyti kebap είναι:
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 ντομάτες
Ενάμισι φλιτζάνι υγρή μαγιά
Ενάμισι φλιτζάνι χλιαρό νερό
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Ένας κρόκος αβγού
Μισό κιλό κιμάς
6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη. Προσθέτουμε στον κιμά το λιωμένο σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τέσσερα μακρόστενα μπιφτέκια.
Στη συνέχεια λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και φτιάχνουμε μια ζύμη την οποία αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα μέρος για 25-30 λεπτά έχοντάς την σκεπάσει με βρεγμένη και στραγγισμένη πετσέτα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τοποθετούμε στην άκρη του καθενός από ένα μπιφτέκι. Μετά τα τυλίγουμε σε ρολό και σφραγίζουμε τις άκρες πιέζοντας τη ζύμη με τα δάχτυλα. Αλείφουμε τα ρολά με κρόκο αβγού και ψήνουμε τα κεμπάπ σε προθερμασμένο φούρνο μέτριας θερμοκρασίας για 20-25 λεπτά της ώρας. Τα κόβουμε σε κομμάτια δύο εκατοστών και στολίζουμε το πιάτο που θα σερβίρουμε μαζί με μαϊντανό και ντομάτες. Εξαιρετικό γίνεται και με μια ελαφριά σος ντομάτας και γιαουρτάκι, πάλι σε μορφή σος, με τα οποία θα περιχύσουμε το πιάτο.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου