Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Φασόλια μπαρμπούνια γιαχνί(zeytinyağlı barbunya )


Φασόλια μπαρμπούνια γιαχνί



ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (26)





















Tα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε zeytinyağlı barbunya δηλαδή φασόλια μπαρμπούνια γιαχνί είναι:
Ένα κιλό φασόλια μπαρμπούνια
3 μέτριες ντομάτες
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
2 κρεμμύδια
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 καρότα
Ένα λίτρο νερό
Αλάτι
Ένα κουταλάκι ζάχαρη
3-4 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες, ενώ τα καρότα και τα σκόρδα τα κάνουμε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα και τις ντομάτες και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα και τα φασόλια έχουμε βρέξει αποβραδίς και ξανανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε ζεστό νερό και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
Πλένουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε. Σερβίρουμε το φαγητό όχι πολύ ζεστό ή κρύο ρίχνοντας από πάνω μαϊντανό. 
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου