Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Πίτα με κιμά(Kıymalı pide)


Kıymalı pide (Πίτα με κιμά)

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (21)












Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε παραδοσιακή τουρκική πίτα με γέμιση κιμά είναι:
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
40 γραμμάρια υγρή μαγιά
1 κρόκος αβγού
1 αβγό
1 φλιτζανάκι του καφέ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Αλάτι
Τα υλικά για τη γέμιση είναι:

250 γραμμάρια κιμάς
2 κρεμμύδια
2 πιπεριές πράσινες
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Λιώνουμε τη μαγιά μέσα σε χλιαρό γάλα και το αφήνουμε να φουσκώσει. Ζεσταίνουμε το βούτυρο. Βάζουμε το αλεύρι σε δοχείο ανάμιξης. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το αβγό, το γάλα με τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε με πετσέτα βρεμένη και στραγγισμένη καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει σε μέρος με χλιαρή θερμοκρασία.
Το επόμενο που κάνουμε είναι να καθαρίσουμε τα κρεμμύδια και να τα ψιλοκόψουμε. Ψιλοκόβουμε και τις πιπεριές με τον μαϊντανό. Τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο βούτυρο με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
Σε μια επιφάνεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και εδώ ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη που έχουμε χωρίσει σε 6 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι σε σχήμα οβάλ αλλά προσοχή να μην γίνει πολύ λεπτό, ίσα με μισό δάχτυλο πάχος. Μοιράζουμε τη γέμιση κιμά στο καθένα απλώνουμε ομοιόμορφα και στρίβουμε τις δυο άκρες σαν να κάνουν δυο μικρές γωνίες. Λαδώνουμε από πάνω με ηλιέλαιο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στις άκρες αλείφουμε κρόκο αβγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών για 25 λεπτά της ώρας.
Σερβίρουμε ολόκληρη την πίτα ή κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Η πίτα ταιριάζει τέλεια με παγωμένο αϊράνι.
Καλή σας όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου