Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

κεφτεδάκια καντίνμπουντου(Kadınbudu köfte)


Kadınbudu köfte (κεφτεδάκια καντίνμπουντου)

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (13)





















Tα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε kadınbudu köfte είναι:

Μισό κιλό κιμά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι
1 αβγό
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Για το τηγάνισμα:

Ηλιέλαιο
2 αβγά
1 φλ. τριμμένη γαλέτα ή αλεύρι
Eκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό και μόλις μαλακώσει το σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε καλά το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι με την μισή ποσότητα του κιμά. Το βάζουμε στην άκρη.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τον ψημένο κιμά, τον ωμό κιμά και το βρασμένο ρύζι. Σπάμε μέσα ένα αβγό και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Kόβουμε από το μίγμα κομμάτια σε μέγεθος αβγού και τους δίνουμε σχήμα πατικώνοντας ελαφρά μέσα στην παλάμη. (Πρέπει να γίνουν στρουμπουλοί οι κεφτέδες μας)
Σε ένα δοχείο σπάμε τα δύο αβγά, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και τα χτυπάμε καλά.
Βουτάμε τους κεφτέδες πρώτα στη γαλέτα, έπειτα στο αβγό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τα kadınbudu köfte συνοδεύεται απαραίτητα από ντομάτα, αγγούρι και ψιλή πιπεριά. Τα λαχανικά αυτά θα πρέπει να είναι χοντροκομμένα και να είναι γαρνιτούρα στο φαγητό, όχι σαλάτα. 

Nα προσθέσουμε επίσης ότι τα νόστιμα αυτά κεφτεδάκια της τουρκικής κουζίνας μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς κιμά και μάλιστα από το πιλάφι που σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα και λυπάστε να πετάξετε στα σκουπίδια. Δηλαδή η γέμιση θα είναι αβγό και ρύζι ψημένο. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Η προετοιμασία για το τηγάνισμα είναι η ίδια ακριβώς.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου