Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ




Πίτα με κοτόπουλο   και ζαμπόν 
Συνταγή για 4-6 άτομα 

Υλικά: 

30γρ βούτυρο 
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
275ml κρέμα γάλακτος 
100ml ζωμός από κοτόπουλο 
450γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 
1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν 
500γρ. στήθος από κοτόπουλο   προβρασμένο και κομμένο σε μικρές μπουκιές 
200γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρές μπουκιές 

Για τον πουρέ πατάτας 
1.2kg πατάτες 
2 κουταλιές της σούπας βουτύρου 
1/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη 
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 



Εκτέλεση: 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC. 
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα. Καλύπτουμε με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
Σε μια άλλη αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο , το ζαμπόν και το εστραγκόν. Ανακατεύουμε τα υλικά μας για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό κότας με την κρέμα γάλακτος. Φέρνουμε την φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα (περίπου 20 λεπτά). 
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το πουρέ πατάτας μόλις είναι έτοιμες οι πατάτε μας. Καθαρίζουμε τις πατάτες από το φύλλο και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Πολτοποιούμε τις πατάτες πιέζοντας τις με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή απλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα κοτόπουλου   από την κατσαρόλα σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί (όχι πολύ βαθύ). Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κρέας το πουρέ πατάτας και βάζουμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο. 

Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το πάνω μέρος της πίτας. 
Σερβίρετε την πίτα σας ζεστή με ένα ωραίο κόκκινο κρασί. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα.



Καλή Όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου