Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

ΒΑΝΙΛΙΑ(ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ)

ΒΑΝΙΛΙΑ  (ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ)









Γλυκό βανίλια-υποβρύχιο




Υλικά

6 κούπα(ες) ζάχαρη

3 κούπα(ες) νερό

1/2 κ.γλ. κρεμόριο
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
1 κ.γλ. βανίλια

Διαδικασία
Ρίχνετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το κρεμόριο ή το χυμό λεμόνι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράσει για 3'. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το σιρόπι, χωρίς να το ανακατεύετε καθόλου, για 20' περίπου. 
Τρικ:
Για να μαζέψετε την κρυσταλλωμένη ζάχαρη που είναι κολλημένη στα τοιχώματα της κατσαρόλας και στην επιφάνεια του σιροπιού, δένετε ένα πανάκι σε πιρούνι, το βρέχετε σε λίγο νερό και καθαρίζετε τη ζάχαρη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε κουτάλα. Θα πρέπει να καθαρίζετε κάθε λίγο και με σχολιαστικότητα το σιρόπι που βράζει.

Δοκιμάζετε για να δείτε άν είναι έτοιμο το "υποβρύχιο", ως εξής:
Ρίχνετε 1 κουταλάκι τσαγιού σιρόπι σε ποτήρι με κρύο νερό. Εάν δεν διαλυθεί, αλλά σχηματιστεί μια μαλακή μπαλίτσα που πλάθετε εύκολα ανάμεσα στα δύο σας δάχτυλα, όπως γίνεται και με το γλυκό βανίλια, σημαίνει ότι έχει φτάσει στους βαθμούς που πρέπει και είστε έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου