Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς
eukolo tiropsomo suntagi

Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς!
Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ' αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!
  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 1 (15 Μεριδες)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 λεπτά
  • Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς psomia xristougenniatikes suntages gia paidia pites zimes pites zymes pites almires %cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82 orektika mpoufes loipes suntages zimes pites elliniki topiki kouzina %ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%b6%cf%8d%ce%bc%ce%b5%cf%82 %ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82 fast cook
  • Υλικά για: 

    Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς



    Βήμα προς βήμα


    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
      Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
      Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.

      Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς psomia xristougenniatikes suntages gia paidia pites zimes pites zymes pites almires %cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82 orektika mpoufes loipes suntages zimes pites elliniki topiki kouzina %ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%b6%cf%8d%ce%bc%ce%b5%cf%82 %ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82 fast cook
    2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά!
      Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή!

      Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς psomia xristougenniatikes suntages gia paidia pites zimes pites zymes pites almires %cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82 orektika mpoufes loipes suntages zimes pites elliniki topiki kouzina %ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%b6%cf%8d%ce%bc%ce%b5%cf%82 %ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82 fast cook
    3. Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγάθους!


      Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς psomia xristougenniatikes suntages gia paidia pites zimes pites zymes pites almires %cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82 orektika mpoufes loipes suntages zimes pites elliniki topiki kouzina %ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%b6%cf%8d%ce%bc%ce%b5%cf%82 %ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82 fast cook
    4. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή.
      Στρώνουμε καλά την ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.

      Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς psomia xristougenniatikes suntages gia paidia pites zimes pites zymes pites almires %cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82 orektika mpoufes loipes suntages zimes pites elliniki topiki kouzina %ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%b6%cf%8d%ce%bc%ce%b5%cf%82 %ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82 fast cook
    5. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.

      Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς psomia xristougenniatikes suntages gia paidia pites zimes pites zymes pites almires %cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82 orektika mpoufes loipes suntages zimes pites elliniki topiki kouzina %ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82 %ce%b6%cf%8d%ce%bc%ce%b5%cf%82 %ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82 fast cook
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αυξάνοντας κατά 1 κουταλάκι του γλυκού την ποσότητα του baking powder.
- Αν θέλετε αλείψτε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο.

ΠΗΓΗ http://www.funkycook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου