Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ντοματοκεφτέδες


Ντοματοκεφτέδες


Πάλι, αφορμή για ούζο!









για 10 ντοματοκεφτέδες:
5 ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τα ζουμιά τους)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
αρκετό ελαιάλαδο για το τηγάνισμα


Υλικά
άνηθος -
δυόσμος -
μαϊντανός -
κρεμμύδι -
αλάτι -
πιπέρι -
αλεύρι -
ελαιόλαδο -
Εκτέλεση


Η ντοματιά μάς ήρθε από το Περού το 16ο αιώνα και για αρκετό καιρό οι Ευρωπαίοι τη θεωρούσαν δηλητηριώδη και τη χρησιμοποιούσαν μόνο για καλλωπιστικούς λόγους (σου 'φερα δωράκι μια ντοματιά, μαρκησία μου!) Οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν τον καρπό της παντού! Σε σαλάτες, σάλτσες, ακόμα και σε cocktail. Εμείς θα την ξανα-κάνουμε κεφτέδες (βλ. Παρόμοιες Συνταγές: Αφορμή για ούζο - 19/4/2007).

Επειδή θέλουμε τις ντομάτες χωρίς τα ζουμιά τους, φτιάχνουμε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στο σουρωτήρι μας να στραγγίσει.

Μόλις μας κόψει η λόρδα, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Πλάθουμε το μείγμα μας σε 10 ντοματοκεφτεδάκια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, τηγανίζουμε καλά και είναι έτοιμα.

Απλό και νόστιμο. Καλή μας όρεξη!

ΠΗΓΗ  http://www.toarkoudi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου