Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τυρόπιτα Γίγας της μαμάς



Τυρόπιτα Γίγας της μαμάς


 







Χρειαζόμαστε:

10 χειροποίητα φύλλα
1 κιλό τυρί φέτα
8 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
ελαιόλαδο 
     Πώς το κάνουμε:
    1. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γιαούρτι και τρίβουμε σε χονδρά κομμάτια τη φέτα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά ελαφρώς
    2. λαδώνουμε το ταψί
    3. Απλώνουμε 1 φύλλο και το λαδώνουμε
    4. απλώνουμε ακόμα ένα φύλλο και σε αυτό βάζουμε γέμιση διάσπαρτα να πάει παντού
    5. κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας
    6. πριν ψήσουμε στους 200 για μια ωρα περίπου βρέχουμε με νερό το πάνω φύλο










    Μας περίσσεψε ζυμάρι και βγάλαμε ακόμα 5 φύλλα με τα οποία φτιάξαμε μια αυτοσχέδια μπουγάτσα με τυρί, όπως είθιστε να λέμε εμείς οι βορειοελλαδίτες. Διότι ως μπουγάτσα χαρακτηρίζουμε το φύλλο και όχι το περιεχόμενο!

    1. Απλώνουμε φύλλο φύλλο και αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο το κάθε ένα
    2. μόλις τα αλείψουμε όλα βάζουμε στο κέντρο τυρί και τα κάνουμε πακετάκι διπλώνοντας τις άκρες των βουτυρωμένων φύλλων
    3. δεν αφήνουμε αβουτύρωτο τίποτα
    4. Ψήνουμε στους 200 για 45 λεπτά
    5. http://as-mageirepsoume.blogspot.gr/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου