Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΑΒΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ


ΦΑΒΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ







φάβα 500 γρ.
χταπόδι 1 μέτριο
ελαιόλαδο
κάπαρη 2 κ. σ.
κρεμμύδι 1
κόκκινο κρασί 1 σφηνάκι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι


Ξεπλύντε και καθαρίστε καλά την φάβα. Βάλτε την να βράσει σε αρκετό νερό (μην βάλετε στην κατσαρόλα το καπάκι γιατί η φάβα αφρίζει και φουσκώνει). Βάλτε 1 κ.σ. λάδι και αλάτι.και φήστε την να βράσει για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Αφήστε την να κρυώσει και κάντε την κρέμα στο multi.
Βάλτε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και ξίδι να βράσει για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο βγάλτε και κόψτε το σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, την κάπαρη και βάλτε και το χταπόδι. Χαμηλώστε την φωτιά και φήστε για 5 λεπτά να σοταριστεί και αυτό. Σβήστε με το κρασί και πασπαλίστε με λίγη ρίγανη. Σερβίρετε την φάβα και από πάνω το χταπόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου