Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΙ ΕΛΙΟΨΩΜΟ

ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΙ   ΕΛΙΟΨΩΜΟ
Ελιωτή



Για τη Ζύμη


1-1½ κιλό αλεύρι σκληρό για ψωμί
2 φακελάκια μαγιά
λίγο αλάτι
2-3 ποτήρια νερό χλιαρό



Γέμιση


Για τη γέμιση


1-1 ½ κιλό ελιές καλαμών
3 μέτρια κρεμμύδια
Λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο Λίγο ελαιόλαδο

Περιγραφή


Γέμιση : Βγάζετε από τις ελιές το κουκούτσι, κόβετε τα κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια και ψιλοκόβετε το δυόσμο. Λαδώνετε όπως τη σαλάτα και ανακατεύετε.


Ζύμη : Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της ζύμης. Ρίχνετε το νερό, για να μην γίνει σκληρή η ζύμη στην αρχή πλάθετε γρήγορα. Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζύμη.

     


Ανοίγετε τη ζύμη σε πίτες σε όποιο μέγεθος θέλετε, και βάζετε ελιές τις οποίες απλώνετε με κουτάλι, τις κλείνετε με δυο κινήσεις ώστε να γίνει σα φραντζολίτσα. 
Τοποθετείτε τις πίτες σε αβουτύρωτο ταψί, τις χαράσσετε με ένα μαχαίρι και τις ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου. Είναι ψημένες όταν ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου