Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Διαφορετικές πατάτες φούρνου;

Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις διαφορετικές πατάτες φούρνου;

Βαρέθηκες τις κλασσικές τηγανητές και τις πατάτες φούρνου; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι καινούριο.


Το cookbox.gr φτιάχνει λαχταριστές -και διαφορετικές από τα συνηθισμένα- πατάτες φούρνου που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Διαφορετικές πατάτες φούρνου

ΥΛΙΚΑ
10 πατάτες
10 φέτες μπέικον
1 κύβος λαχανικών Knorr
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
180 γρ. τυρί Μετσόβου καπνιστό,τριμμένο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Χρόνος Προετοιμασίας
15'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βράζουμε σε νερό, που έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν, αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora να λιώσει και να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις πατάτες και το μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό ταψάκι με το ζωμό που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε απάκι στη συνταγή για πιο πλούσια γεύση.
http://www.enimerosi360.gr/default.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου