Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Οσσο Μπούκο με λευκή σάλτσα

Οσσο Μπούκο με λευκή σάλτσα / Osso bucco in white sauce




Το osso bucco (μοσχαρίσιο κότσι) δεν το χρησιμοποιούμε αρκετά, μπορούμε να φτιάξουμε όμως απίθανο φαγητό.

Συνήθως γίνεται με κόκκινη σάλτσα, εδώ όμως θα φτιάξουμε την παραλλαγή με άσπρη σάλτσα.

Τι χρειαζόμαστε

4 κομμάτια (ροδέλες) μοσχαρίσιο κότσι
¼ φλ ελαιόλαδο
1/3 κούπας βούτυρο ανάλατο
3 φλ λευκό κρασί
1 λεμόνι
20 γρ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Πως φτιάχνουμε το osso bucco :

Πλένουμε το κρέας μας και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Καλύπτουμε το μοσχαρίσιοκότσι καλά με αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σεμέτρια φωτιά μέχρι να σταματήσει να αφρίζει το βούτυρο. Εάν δεν έχουμε τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν όλα τα κομμάτια σε μια στρώση, χρησιμοποιούμε δυο μικρότερα.Προσθέτουμε τα κομμάτια στο τηγάνι βάζοντάς τα σε μια στρώση.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Γυρίζουμε το κρέας και ροδίζουμε και την άλλη πλευρά, προσθέτουμε και εδώ αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε αρκετό λευκό κρασί σχεδόν να καλύψει το κρέας.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει. Καλύπτουμε με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε για 2 1/2 ώρες.
Παίρνουμε λεπτές φλούδες λεμονιού και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Αφαιρούμε το κρέας και το διατηρούμε ζεστό σε ένα πιάτο. Επειδή το κρέας θα ειναι αρκετά μαλακό ώστε να φεύγει από το κόκαλο, καλό θα ήταν η σπάτουλά μας να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να κρατηθούν τα κομμάτια ανέπαφα.
Προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό στη σάλτσα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για αρκετά λεπτά ώστε η σάλτσα να πιει τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά και ξεκολλάμε τυχόν υπολείμματα κρέατος από το τηγάνι συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώστε να μην μας καεί η σάλτσα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε πάλι στο τηγάνι τα κομμάτια του κρέατος.
Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε για 3-5 λεπτά να ζεσταθεί το κρέας και σερβίρουμε με τη σάλτσα πάνω στο κρέας.


Καλη επιτυχία


@@@@@




We don't use osso bucco that much, but we can have incredible dish with it.

Usually osso bucco is made with red sauce but today's recipe is a variation ... osso bucco in white sauce.




Ingredients :


4 pieces of osso bucco
¼ cup olive oil
1/3 cup butter (unsalted)
3 cups white wine
1 lemon
20 gr. finely chopped parsley
flour
salt
black pepper




Preparation :

Wash and dry our meat with paper towels. Cover meat well with flour.
In a large skillet with high sides, heat the olive oil and butter over medium heat until it stops foaming. In case you don't have a pan large enough to fit all the pieces in one layer, either use two smaller ones or saute them in batches.
Cook over medium heat until browned on one side.
Add salt and pepper. Turning the meat and brown the other side, add salt and pepper here.
Add enough white wine to almost cover the meat.
Reduce the temperature to a simmer. Cover with a lid. Simmer for 2 1/2 hours.
Take thin lemon peel and cut into very thin strips.
Remove meat and keep warm on a plate. Since meat will be soft enough and might be detached by bone, it would be preferable to use a spatula large enough to keep the pieces intact.
Add the lemon peel and chopped parsley to the sauce and increase the heat.
Boil for several minutes till the sauce absorbs the liquids. Mix well and scrape the bottom of the pan.
Remove from heat and place meat back into the pan.
Drizzle the meat with the sauce and close the lid. Heat the food for 3-5 minutes and serve with the sauce over the meat. 

Enjoy


Συνταγή απο allrecipes.com / Recipe from allrecipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου