Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ




ρύζι αρμπόριο 1 κούπα






κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1
φινόκιο ψιλοκομμένο 1/2 κούπα
ντομάτα σε κυβάκια 1/2 κούπα
σαφράν
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
βούτυρο
νερό 3 κούπες




Σε 3 κούπες ζεστό νερό, διαλύστε μια πρέζα σαφράν. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το φινόκιο σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν ξανθίνουν προσθέστε την φρέσκια ντομάτα σε κυβάκια και αφήστε 1-2 λεπτά να σοταριστεί. Βάλτε το αρμπόριο (μπορείτε να βάλετε και ρύζι καρολίνα), ανακατέψτε καλά και ρίξτε την μία κούπα νερό. Αλατίστε το φαγητό. Βράστε το ρύζι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό και προσθέστε την δεύτερη κούπα. Ανακατέψτε το ρύζι κατά διαστήματα. Μόλις απορροφήσει και το υπόλοιπο νερό, βάλτε και την τελευταία κούπα. Όταν το ρύζι έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά, κατεβάστε από την φωτιά προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου