Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ


ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ





αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι
μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
ξύσμα από 1 λεμόνι
κρόκοι 5
ζάχαρη 1 φλιτζάνι
ασπράδια σε μαρέγκα 5
αμύγδαλα ασπρισμένα

Για την κρέμα λεμόνι
νερό 2 1/2 φλ.
ζάχαρη 1 φλ.
κορν φλάουρ 50 γρ.
χυμός λεμονιού 2 κ. σ.
ξύσμα από 1 λέμονι
βούτυρο 1/2 κ. γ.
κρόκος 1


Χτυπήστε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν μέσα στο μείγμα των αυγών και προσθέστε το ξύσμα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά μέσα στο μείγμα. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα-δαχτυλίδι ή ένα ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. και βάλτε το μείγμα.Πασπαλίστε με λίγα αμύγδαλα. Ψήστε στους 170 c για 35 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει καλά και κόψτε στην μέση το κέικ. Για την κρέμα λεμονιού βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν η κρέμα πήξει αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει. Στρώστε την κρέμα ανάμεσα στο κέικ και αφήστε για 1 ώρα περίπου να σταθεροποιηθεί μέχρι να κόψετε τα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου