Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πιροσκί

Πιροσκί

Πιροσκί 2


Περιγραφή

Πιροσκί εύκολα και πολύ νόστιμα.

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη
  • 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
  • 40 γρ. μαγιά νωπή ή 1 1/4 ξερή
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Φτιάχνει
γύρω στα 30 κομμάτια
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάλτε 2 κούπες αλεύρι σε ενα μπόλ, ρίξτε το γάλα με την μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.
  2. Ζυμώστε προσθέτοντας λίγο-λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη ελαστική και λεία. Αφήστε τη σκεπασμένη σε ζεστό και υγρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει.
  4. Ανοίξτε τη σε φυλλο πάχους 1 εκ.περίπου σε αλευρομένη επιφάνεια.
  5. Κόψτε τη με κουπ-πατ σε κύκλους  8-10 εκ. Βάλτε τη γέμιση και τυλιξτε τη με το φύλλο της ζύμης αφού βρέξετε τις άκρες για να κολλησει. Σχηματίστε μπαλάκια.
  6. Αραδιάστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια σκεπάστε τα και αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο.
  7. Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την συνταγή θα πρέπει να την έχω από βιβλιο της Βέφας χωρίς να θυμάμαι σίγουρα γιατί είναι πολλά χρόνια που την φτιάχνω. Στην γέμιση βάζω ό,τι μου αρέσει όπως λουκάνικο, κιμά, τυρί φέτα, ότι έχω γενικά στο σπίτι. Καλή επιτυχία.


Διαβάστε περισότερο: Πιροσκί 2 http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου