Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Γεμιστά με μπέικον


Γεμιστά με μπέικον


Πικάντικη παράδοση








4 ντομάτες
4 πιπεριές
5 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή 3 κουτ. σούπας ξερό)
1 ματσάκι μαϊντανό
250 γρ. ρύζι νυχάκι
200 γρ. μπέικον
1 κουτ. σούπας πελτέ
λίγη ζάχαρη
λίγο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο


Υλικά
ντομάτα -
πιπεριά -
κρεμμύδι -
σκόρδο -
δυόσμος -
μαϊντανός -
ρύζι νυχάκι -
μπέικον -
ντοματοπελτές -
άνηθος -
ζάχαρη -
ελαιόλαδο -
αλάτι -
πιπέρι -
Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, σκόρδο, δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο και μπέικον και τα βάζουμε χώρια στην άκρη. Κόβουμε τα "καπελάκια" στις ντομάτες και στις πιπεριές, τις αδειάζουμε και κρατάμε το εσωτερικό τους για τη γέμιση. Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της γέμισης.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και τον πελτέ, τον άνηθο, το μαϊντανό και το δυόσμο, ανακατεύουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και ρίχνουμε το ρύζι μας. Ξανά ανακατεύουμε τα υλικά μας να αναμειχθούν καλά και σβήνουμε τη φωτιά.

Ήρθε η ώρα για το "μοντάρισμα". Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κατά τα 2/3 και μόλις τις γεμίσουμε ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στο ταψί, λίγο ελαιόλαδο και ντομάτα που έχουμε κρατήσει από το άδειασμα των καρπών Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Καλή μας όρεξη!!!

ΠΗΓΗ  http://www.toarkoudi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου