Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πιροσκί εύκολα

Πιροσκί εύκολα
Πιροσκί εύκολα

Περιγραφή

Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 αυγό
  • 500-700 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν
  • λίγο αλάτι
  • λίγη σόδα
Για τη γέμιση:
  • 2 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • λίγο βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Φτιάχνει
25 μικρά πιροσκί
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και τα δουλεύουμε με το χέρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι σε δύο παρτίδες. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  2. Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο στο βούτυρο. Μόλις παρει χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε τρίψει χοντρές στο ρεντέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κ ρίγανη και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  3. Πλάθουμε το ζυμάρι μας σε ρολό και κόβουμε κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τα κλεινουμε προσεκτικά.
  4. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι.
  5. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα πιροσκί γυρίζουν μόνα τους στο τηγάνι. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές με τη γέμιση, πχ μπορείτε να βάλετε μπεσαμέλ μανιταριών.


Διαβάστε περισότερο: Πιροσκί εύκολα http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου