Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ντοματοκεφτέδες


Ντοματοκεφτέδες


Αφορμή για ούζο!








400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα ("κονκασέ")
1 κρεμμύδι
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
3 κουτ. σούπας μαϊντανό
6 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι


Υλικά
κρεμμύδι -
δυόσμος -
μαϊντανός -
αλεύρι -
ελαιόλαδο -
αλάτι -
πιπέρι -
Εκτέλεση


Σε αυτή τη συνταγή τα υλικά είναι για τέσσερις ανθρώπους. Αν πρόκειται να ταΐσουμε αρκούδια αυξάνουμε τις ποσότητες κατά βούληση.

Πρώτα, κόβουμε τα ντοματάκια σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σ’ ένα μπολ μαζί με τα ζουμιά τους. Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη και το βάζουμε κι αυτό μέσα στο μπολ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το δυόσμο που τα έχουμε ψιλοκόψει και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός. Αν δούμε ότι ο χυλός μας δε σφίγγει, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και κουταλιά-κουταλιά ρίχνουμε το χυλό στο ζεστό λάδι. Τηγανίζουμε περίπου 2 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες μας. Πριν τους σερβίρουμε, τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους συνοδεύουμε κατά προτίμηση με μία πράσινη σαλάτα.

Καλή μας όρεξη!

ΠΗΓΗ http://www.toarkoudi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου