Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αφράτα πισία

Αφράτα πισία
Αφράτα πισία


Περιγραφή

Αφράτα πισία με γέμιση τυριού ή πατάτας.

Τι χρειαζόμαστε:

    Για την ζύμη
    • 750 γρ. αλεύρι
    • 1 φακελάκι μαγιά
    • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
    • 1 κ.γλ. αλάτι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Για τη γέμιση τυριού
    • 500 γρ. φέτα τριμμένη
    • 2 αυγά
    • πιπέρι (προαιρετικά)
    Για την γέμιση πατάτας
    • 4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο
    • αλάτι, πιπέρι
    • ρίγανη
    Στα γρήγορα
    Κουζίνα
    Δυσκολία
    Σερβίρει
    15-17 κομμάτια
    AdTech Ad

    Πώς το κάνουμε:


    Βήμα 1
    1)
    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
    Βήμα 2
    2)
    Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
    Βήμα 3
    3)
    Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.
    Βήμα 4
    4)
    Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
    Βήμα 5
    5)
    Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.
    Βήμα 6
    6)
    Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
    Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Τρώγονται ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.


      Διαβάστε περισότερο: Αφράτα πισία http://www.sintagespareas.gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου