Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κέικ με μήλα

Κέικ με μήλα

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Υλικά

Για το κέικ
450 γρ φαρίνα
4 αυγά
350 ζάχαρη
180 βούτυρο soft
5 κουταλιές σούπας γιαούρτι
2 βανίλιες
1/3 κούπας κονιάκ
2 βανίλιες
κανέλα
ελάχιστο γαρύφαλλο

θα χρειαστούμε ακόμα
4 μήλα
2 κουταλές σούπας ζάχαρη
λίγη κανέλα
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ για 5 λεπτά.Στρώνουμε λαδόκολα ή βουτυρώνουμε το ταψάκι μας.
Απλώνουμε το μείγμα μας που πρέπει να έχει πάχος λίγο μεγαλύτερο από ένα δάχτυλο.
Κόβουμε τα μήλα μας σε φετούλες και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη το κονιάκ και την κανέλα.
Βυθίζουμε σχεδόν ολόκληρα τα μήλα μας στο μείγμα μας και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη για να κάνει ωραία κρούστα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς θερμό αέρα για 70 λεπτά.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου