Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Μελιτζάνες karnıyarık (παπουτσάκια)



Μελιτζάνες karnıyarık (παπουτσάκια)

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (18)











Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε μελιτζάνες karnıyarık είναι:

6 μελιτζάνες μέτριες σε μέγεθος
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 μέτρια κρεμμύδια
250 γραμμάρια κιμά
3 ντομάτες
1 κουταλιά σάλτσα
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φλιτζάνια λάδι

Eκτέλεση:
Αφήνουμε περιθώριο 2 εκατοστών στις δύο άκρες της μελιτζάνας και καθαρίζουμε την φλούδα του υπόλοιπου. Την χαράζουμε στη μέση, προσέχοντας όμως μην βγει το μαχαίρι από την άλλη γιατί βέβαια χρειαζόμαστε και πάτο αφού θα τη γεμίσουμε.
Μουλιάζουμε τις μελιτζάνες μας σε αλατισμένο νερό για περίπου μια ώρα. Τις βγάζουμε από το νερό σφίγγοντάς τες καλά και τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις βγάζουμε στο ταψί με την άκοπη μεριά βέβαια στον πάτο. Το επόμενο που κάνουμε είναι να τις ανοίξουμε με ένα κουτάλι πιέζοντας την ψίχα ελαφρά έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα.

Καβουρδίζουμε τον κιμά σε πολύ λίγο λάδι μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν μια καλή βράση σβήνουμε τη φωτιά. Γεμίζουμε με τη γέμιση αυτή τις μελιτζάνες μας. Αραιώνουμε τη σάλτσα με το νερό και περιχύνουμε το ταψί.
Ψήνουμε το φαγητό για 15-20 λεπτά αφού και οι μελιτζάνες και ο κιμάς είναι ήδη ψημένα και τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου