Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ(düğün çorbası)



Düğün çorbası (σούπα του γάμου)

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (25)











Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε düğün çorbası είναι:
300 γραμμάρια αρνίσιο κρέας
Ζωμό κρέατος
Αλάτι
Για το αυγολέμονο:
3 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές αλεύρι
Ένα αβγό
Μισό λεμόνι
Και για το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:
Μια κουταλιά βούτυρο
Ένα κουταλάκι κόκκινο πιπέρι



Έχουμε το κρέας μας ψημένο το οποίο έπειτα μαδάμε σε ψιλά κομμάτια. Βάζουμε στο σκεύος το ψαχνό και ζωμό και τα βράζουμε.
Για το αβγολέμονο σε ένα δοχείο βάζουμε το γιαούρτι και το αλεύρι. Σπάμε μέσα ένα αβγό. Προσθέτουμε λίγο κρύο νερό και τον χυμό του μισού λεμονιού και τα ανακατεύουμε χτυπώντας.
Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Το τελευταίο που κάνουμε είναι να ρίξουμε το αλάτι. Σερβίρουμε με ζεσταμένο βούτυρο και κόκκινο πιπέρι.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου