Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΣΚΕΚ

ΚΕΣΚΕΚ 
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

ΥΛΙΚΑ

Μια μεγάλη χωριάτικη κότα (2 κιλά περίπου).
2 φλιτζάνια αποφλοιωμένο σιτάρι ή κορκότο.
5-6 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο.
Αλατοπίπερο.
Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε το σιτάρι να μουσκέψει από τη προηγούμενη ημέρα (τουλάχιστον για 12 ώρες). Την επομένη το στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε την κότα.
Βάζουμε την κότα σε μια κατσαρόλα για να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το σιτάρι με το νερό, να βράσει και αυτό.

Αφού μισοβράσουν και τα δύο, τα βάζουμε μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 4-5 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο από τα κόκαλα του.
Στη συνέχεια χτυπάμε το φαγητό στο μίξερ ή με το ξύλο από το γουδί, ώστε να γίνει μια ωραία κρέμα.
Τέλος, καίμε το φρέσκο βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το φαγητό μας να χυλώσει.
Βγάζουμε το κεσκέκ και το σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.
Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο λίγο πριν το σερβίρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου