Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Χοιρινά σουβλάκια με “κόκκινες πατάτες”

Χοιρινά σουβλάκια με “κόκκινες πατάτες”




Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Ποσότητα: 4 μερίδες

Υλικά
Για το Χοιρινό
• 800γρ. χοιρινό κρέας άπαχο και χωρίς νεύρα
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• χυμός από ένα μικρό λεμόνι
• 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
• 2 κουταλιές της σούπας μέλι
• δεντρολίβανο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
• 4 καλαμάκια

Γαρνιτούρα
• 6 μεγάλες πατάτες
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• Ελαιόλαδο για τηγάνισμα τόσο ώστε να καλυφθούν οι πατάτες στην φριτέζα
• Πάπρικα γλυκιά
• Χοντρό αλάτι


Εκτέλεση

Χοιρινό
1. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ξεχωριστό μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
3. Περιχύνουμε τα κομμάτια χοιρινού με τη μαρινάτα, και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη πλαστική.
4. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
5. Περνάμε τα κομμάτια κρέατος από τα καλαμάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ, γυρνώντας τα μέχρι να ροδίσουν.

Γαρνιτούρα- Σερβίρισμα
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στικς για τηγάνισμα.
2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι.
3. Έχουμε βάλει στην φριτέζα το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ολόκληρο.
4. Ρίχνουμε και τις πατάτες, σε δύο δόσεις αν δεν χωράνε.
5. Μετά από 6’ αφαιρούμε το κρεμμύδι από την φριτέζα και αφήνουμε τις πατάτες να τηγανιστούν στο αρωματισμένο λάδι, ανακατεύουμε τουλάχιστον 2 φορές κατά την ώρα του τηγανίσματος.
6. Τις βγάζουμε από την φριτέζα μόλις ροδίσουν και ρίχνουμε πάπρικα και χοντρό αλάτι
7. Σερβίρουμε μαζί με τα σουβλάκια και με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.



Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου