Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Γαλακτομπούρεκο

Φτιάξε γαλακτομπούρεκο



Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
6 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
6 κούπες γάλα
1 γεμάτη κουταλιά φρέσκο βούτυρο
6 αβγά
βανίλια
300 γρ. φύλλο Βηρυτού
3/4 κούπας βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

για το σιρόπι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι,το κορν φλάουρ,τη
μία κούπα από τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι.



Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιού ενώ ανακατεύουμε γρήγορα.





Όταν γίνει πηχτή κρέμα,την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.





Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη (μισή κούπα),μέχρι να πήξουν.



Προσθέτουμε τη βανίλια και ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα στην κρέμα,ενώ την ανακατεύουμε συνεχώς.





Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη που πρέπει να ακουμπάει επάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε σε μέτρια βουτυρωμένο ταψί 27χ38εκ. τα 2/3 από τα φύλλα.
Αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.
Αφήνουμε τα κομμάτια που περισσεύουν να πέφτουν γύρω-γύρω έξω από το ταψί.



Απλώνουμε μέσα την κρέμα και τη σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν.
Τα βουτυρώνουμε και πάλι.



Βάζουμε πάνω τα υπόλοιπα φύλλα,ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με μπόλικο βούτυρο.Χαράζουμε επιφανειακά το γαλακτομπούρεκο σε φαρδιές λουρίδες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς επί 45 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.
Όταν κρυώσει,το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.



για το σιρόπι Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.



Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου