Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο

Μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο




Υλικά για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ.

500 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, τριμμένη με το χέρι

2-3 κ.σ. ξινομυζήθρα

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό 2%

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Η συγκεκριμένη συνταγή χωρά πολλές παραλλαγές: Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας, μυρωδικό (πχ. βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη), πολύχρωμες πιπεριές ή ακόμα και κάποιο αλλαντικό.

Ιδιαίτερο τόνο στη γεύση αλλά και στην όψη θα δώσουν μερικά ντοματίνια που θα μοιράσετε στην επιφάνεια της πίτας αφού στρώσετε ομοιόμορφα το μείγμα.

ΒΗΜΑ





PIE without sheet

Materials for one tart diameter 26-28 cm

500 gr. soft cheese, unsalted, crushed by hand

2-3 tbsp xinomyzithra

3 eggs, lightly beaten

2 tablespoons yogurt, strained 2%

2 tablespoons flour, all-purpose

freshly ground pepper

2-3 spring onions, chopped

execution

Preheat oven to 180 ° C in air. In a large bowl mix all the ingredients until you have a homogeneous mixture. Grease slightly tartand lay evenly mix. Bake for about 30-35 minutes or until golden brown surface.

Tip

This recipe fits many variations: You can put any cheese of your choice, flavoring (eg basil, mint, oregano), colorful peppers or even some sausage.

Special flavor in taste but also in the side will give some cherry tomatoes that will divide the surface of the cake after lay a uniformmixture.


Σύνδεσμοι: http://www.agrotikabook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου