Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Bomboloni!

Bomboloni!

Φτιάξτε γνήσια... Bomboloni!
Λαχταριστή ζύμη Ιταλικού Λουκουμά-Donuts που λιώνει στο στόμα.
Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας.

Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/4 κούπας χλιαρό νερό
  • 4 - 4 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα ζεστό
  • 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • 3 κροκάδια
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα γάλα ζεστό
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με την ζάχαρη, το νερό και 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά, ώσπου να αφρίσει.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε το μίγμα για 3 λεπτά. Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακιά και θα κολλάει.
  4. Βάζουμε την ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί περίπου 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την τυλίγουμε σε αλεύρι απαλά και ανοίγουμε σε παχύ φύλλο 1,5 εκατοστό περίπου.
  6. Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλό ή καρδιά ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε, τα οποία τα αλευρώνουμε κάθε φορά πριν κόψουμε. Πλάθουμε τα υπολείμματα της ζύμης και κόβουμε πάλι.
  7. Καλύπτουμε την κομμένη ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  1. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  2. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τα κροκάδια με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε με μιας το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά επάνω σε δυνατή φωτιά ώσπου να πήξει κρέμα.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
  5. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  6. Ρίχνουμε την ζύμη σε κατσαρόλα με καυτό λάδι. Αφού ψηθούν 1 λεπτό από την μια πλευρά τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη. Παίρνουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Κάνουμε μία τρύπα σε κάθε γλύκισμα, στην πλαινή πλευρά με ένα αιχμηρό αντικείμενο, π.χ. ένα μυτερό μαχαίρι ή ένα ξύλινο καλαμάκι (για σουβλάκια) και γεμίζουμε με την κρέμα.
  8. Τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζομε με ζάχαρη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φαίνετε λίγο χρονοβόρα συνταγή αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Για πιο εύκολα μπορείτε αντί να φτιάξετε κρέμα να χρησιμοποιήσετε Φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής που θέλει απλά χτύπημα με γάλα. Μία πιο εύκολη και νόστιμη παραλλαγή είναι απλά να ρίξετε μέλι ζεστό, αραιωμένο με νερό, και να πασπαλίσετε με κανέλα, όπως τους λουκουμάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου