Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 600 γρ διάφορα φρέσκα μανιτάρια
- 2 καρότα μέτρια
- 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 ½ ποτήρι γάλα
- 2 αυγά (το ένα για το άλειμμα)
- 3 φλ. τσ. κασέρι χονδροτριμμένο
- 1 φλ. τσ. για το άλειμμα των φύλλων
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Καθαρίζουμε επίσης τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε τα μανιτάρια και τα καρότα σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει και τα αφήνουμε για λίγο να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα χλιαρό ανακατεύοντας με σύρμα ώστε να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ένα αυγό ανακατεύοντας, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κασέρι. Ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι και τέλος τα μανιτάρια με τα καρότα. 
Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε και σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα, επίσης λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Χτυπάμε το αυγό που έχει μείνει, το αραιώνουμε με λίγο νερό και αλείφουμε το επάνω φύλλο με πινέλο. Με μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου