Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


Φωτογραφία: Μπαβαρουάζ με πραλίνα φουντουκιού απο το ΕΘΝΟΣ.gr


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 3 ώρες στο ψυγείο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

6 αβγά χωρισμένα
250 γρ. κρέμα γάλακτος + λίγη βανίλια χτυπημένη σε σαντιγί
100 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι μπράντι
5 φύλλα ζελατίνη (20 γρ.)
150 γρ. φουντούκια αλεσμένα

ΓIA TO ΓAPNIPIΣMA
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα καβουρντισμένα
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Mουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στύβουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε μπολ με 1 φλιτζάνι του καφέ καυτό νερό. Aνακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά. Tοποθετούμε σε μπεν μαρί τους κρόκους ελαφρώς ανακατεμένους με τη ζάχαρη. Aνακατεύουμε συνεχώς ώσπου να γίνει ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Aποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Xτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το μπράντι. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη, τα τριμμένα φουντούκια και τη σαντιγί. Aνακατεύουμε απαλά. Xτυπάμε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε προσεκτικά στο μείγμα φουντουκιού. Aδειάζουμε την μπαβαρουάζ σε ατομικά ποτήρια του μαρτίνι και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια πασπαλισμένα με άχνη. Aφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.
Tips: Μπορούμε να βάλουμε τα χοντροκομένα φουντούκια του γαρνιρίσματος σε τηγάνι μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και να τα αφήσουμε να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, θα τα τοποθετήσουμε σε λαδόκολα και όταν κρυώσουν, θα τα σπάσουμε σε γουδί. Προσοχή! Δεν βάζουμε ποτέ τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς στο ψυγείο γιατί η ψύξη λιώνει τη ζάχαρη.



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 3 ώρες στο ψυγείο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

6 αβγά χωρισμένα
250 γρ. κρέμα γάλακτος + λίγη βανίλια χτυπημένη σε σαντιγί
100 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι μπράντι
5 φύλλα ζελατίνη (20 γρ.)
150 γρ. φουντούκια αλεσμένα

ΓIA TO ΓAPNIPIΣMA
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα καβουρντισμένα
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Mουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στύβουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε μπολ με 1 φλιτζάνι του καφέ καυτό νερό. Aνακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά. Tοποθετούμε σε μπεν μαρί τους κρόκους ελαφρώς ανακατεμένους με τη ζάχαρη. Aνακατεύουμε συνεχώς ώσπου να γίνει ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Aποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Xτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το μπράντι. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη, τα τριμμένα φουντούκια και τη σαντιγί. Aνακατεύουμε απαλά. Xτυπάμε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε προσεκτικά στο μείγμα φουντουκιού. Aδειάζουμε την μπαβαρουάζ σε ατομικά ποτήρια του μαρτίνι και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια πασπαλισμένα με άχνη. Aφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.
Tips: Μπορούμε να βάλουμε τα χοντροκομένα φουντούκια του γαρνιρίσματος σε τηγάνι μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και να τα αφήσουμε να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, θα τα τοποθετήσουμε σε λαδόκολα και όταν κρυώσουν, θα τα σπάσουμε σε γουδί. Προσοχή! Δεν βάζουμε ποτέ τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς στο ψυγείο γιατί η ψύξη λιώνει τη ζάχαρη.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου