Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
- 330 γρ. γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά 
- 1 κρόκο αυγού
- 1 μικρό φακελάκι μαχλέπι
- 1/3 φακελάκι μαστίχα
- 160γρ. βούτυρο
- 65 γρ. μαγιά μπύρας
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Αμύγδαλο φιλέ
Για τη γέμιση
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 240 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν, διαλύουμε σε ένα μπολ και σε χλιαρό νερό τη μαγιά, χτυπάμε τους κρόκους και τα ασπράδια με τη ζάχαρη, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μαστίχα. Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά, ώστε η ζύμη να μαλακώσει.
Αφού αφήσουμε για περίπου 2 ώρες τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια. Το καθένα από αυτά το ανοίγουμε με τον πλάστη στον πάγκο και το κάνουμε μακρόστενο. 
Στο κέντρο του κάθε κομματιού απλώνουμε το 1/3 της πραλίνας φουντουκιού και το 1/3 κουβερτούρας. Μόλις το πράξουμε, φτιάχνουμε κοτσίδες και βάζουμε τα τσουρέκια σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. 
Τα αφήνουμε τώρα σε ζεστό μέρος για μισή ώρα και ακολούθως τα αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου