Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Κέικ μαστίχας

Κέικ μαστίχας

Κέικ μαστίχας
Υλικά
- 225 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 μέτρια αυγά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, χτυπημένα σε σκόνη
- 5 γρ. μαστίχα σε σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν σαν λευκή κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά σιγά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και τους 160 για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι αν είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου