Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Πάστα φλόρα

Πάστα φλόρα

Πάστα φλόρα
Υλικά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. βούτυρο κρύο
- 1 αυγό μεσαίο
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, την άχνη, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ζυμώνουμε τα υλικά με το φτερό του μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, ή με τα χέρια αν δε διαθέτουμε, μέχρι να γίνει το μίγμα ένα ομοιογενές ζυμάρι. Τοποθετούμε τα 2/3 από το ζυμάρι σε στρογγυλό ταψάκι ή καλύτερα σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα που έχουμε επενδύσει με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. από τα τοιχώματα του σκεύους. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια λεπτά και μακριά.. Βάζουμε τρία από αυτά παράλληλα μεταξύ τους πάνω από τη μαρμελάδα και τα άλλα 3 σταυρωτά στα πρώτα. Ψήνουμε την πάστα φλόρα για 45-50 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου