Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Στρούντελ


Στρούντελ


Παντός καιρού!

  Λαχταριστό στρούντελ με γέμιση μήλο!

Για τη ζύμη
4 κουταλιές νερό
250 γρ. αλεύρι
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλιά ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση
1 κιλό μήλα κομμένα σε φέτες
100 γρ. βούτυρο (50+50)
2 κουταλιές γαλέτα
3 κουταλιές σταφίδες
50 γρ. αμύγδαλα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
50 γρ. κουκουνάρι




Υλικά
αλεύρι -
μήλο -
αυγά -
αλάτι -
ζάχαρη -
βούτυρο -
αμύγδαλο -
σταφίδα -
κουκουνάρι -
ζάχαρη άχνη -
Εκτέλεση


Ανακατεύουμε καλά το νερό ζεστό, το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό και τη ζάχαρη και τα ζυμώνουμε να αποκτήσουν ομοιογένεια. Την αφήνουμε σκεπασμένη να σταθεί για 1/2 ώρα.Ανοίγουμε την μπάλα της ζύμης σε αλευρωμένη λαδόκολλα και της δίνουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.Το βουτυρώνουμε με το μισό βούτυρο και απλώνουμε πάνω του τα μήλα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και μετά απλώνουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τη γαλέτα.Τέλος πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Γυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας την παραλληλόγραμη ζύμη από την μακρύτερη επιφάνεια και κάνουμε ένα ρολό, όπως δηλαδή το κλασικό στρούντελ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου