Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Κουλουράκια σμυρνέικα

Κουλουράκια σμυρνέικα

Κουλουράκια σμυρνέικα
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο παγωμένο
- 4 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. σόδα
- ¾ φλ. τσαγιού. ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
- ¼ φλ. γάλα
- ½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει το μίγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, τη μαστίχα και το γάλα εναλλάξ. Ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και ζυμώνουμε. Πλάθουμε κουλουράκια σε πάχος ενός δαχτύλου. Τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους. Αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο και χτυπημένο με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου