Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Παστίτσιο με μανιτάρια

Παστίτσιο με μανιτάρια

Υ Λ Ι Κ Α
250 γραμ. Μακαρόνια Νο 2 για Παστίτσιο
450 γραμ. Μανιτάρια σε φέτες κατεψυγμένα
1 κουτί 400 γρ. Κονκασέ
3 σκελίδες Σκόρδο
1 φλ.τσαγ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 Κρητικά παξιμαδάκια κρίθινα τριμμένα στο multi
7 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (Κρητικό και αυτό)
4 κουτ.σουπ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
700 ml Γάλα
1/2 κουτ.γλ. Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουτ.γλ. Κανέλλα
Αλάτι- Πιπέρι



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ολες οι δουλειές παράλληλα. Δουλεύουν ταυτόχρονα 3 μάτια της κουζίνας, ο φούρνος προθερμαίνεται, το multi και το μίξερ χειρός.
Σε βαθύ τηγάνι βάζω 2 κουταλιές λάδι και σωτάρω για λίγο το κρεμμύδι, ρίχνω τα μανιτάρια και, όσο σωτάρονται και αυτά, στο multi κάνουμε χυλό το κονκασέ, τα σκόρδα και το αλατοπίπερο.
Μόλις τελειώσουν τα υγρά από τα μανιτάρια, ρίχνω το περιεχόμενο του multi και σιγοβράζουμε για 15' με σκεπασμένο το τηγάνι. Ανοίγω και βάζω την αντιπιτσιλιστική σίτα, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζω τα μακαρόνια για 5' (8' λέει το πακέτο) και τα αφήνω στο νερό τους, μέχρι να κάνω την ψευτομπεσαμέλ.
Σε κατσαρολάκι ρίχνω 4 κουταλιές λάδι, το αλεύρι, το γάλα και τα μυρωδικά, σε ζεστό μάτι ανακατεύω συνεχώς με το μιξεράκι, μέχρι να πήξει.
Τώρα μένει το στήσιμο στο πυρεξάκι.
Βρέχω τον πάτο και τα πλαϊνά με λάδι, ρίχνω τα τριμμένα παξιμαδάκια και τα απλώνω κουνώντας παντού.
Στρώνω τα μισά μακαρόνια, βάζω από πάνω την μισή μπεσαμέλ και την σάλτσα των μανιταριών. Καλύπτω από πάνω με τα υπόλοιπα μακαρόνια και την υπόλοιπη μπεσαμέλ και βάζω στον φούρνο στους 200 oC, για 45'.
Λίγο πριν το τέλος πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και νάτα



Ώρα 14.30' και στο τραπέζι, με καυτό το πιάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου