Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Κέικ μανταρίνι

Κέικ μανταρίνι

Κέικ μανταρίνι
Υλικά
- 3 ½ φλ. τσ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- ¾ φλ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 ½ φλ. χυμός μανταρινιού
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών έναν-έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Εν συνεχεία, χτυπάμε τα ασπράδια, ώστε να γίνουν μαρέγκα. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό μανταρινιού και τον προσθέτουμε στο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, εναλλάξ με τη μαρέγκα.
Ρίχνουμε επίσης το ξύσμα μανταρινιού, ανακατεύουμε ελαφρά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να ψήσουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, μπορούμε -προαιρετικά- να πασπαλίσουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου