Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος
- 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 αυγά και 1 για το άλειμμα
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε μέσα το μίγμα του κρέατος, το μαϊντανό, τα κουκουνάρια και την τριμμένη γραβιέρα. 
Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας με πινέλο το καθένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σηκώνουμε τις άκρες των φύλλων περιμετρικά του ταψιού. Απλώνουμε και τα υπόλοιπα 5 φύλλα λαδώνοντας ξανά και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας και ενώνοντάς τες με τις από κάτω έτσι ώστε η πίτα μας να κλείνει.
Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νερό και χαράζουμε με μαχαίρι την πίτα μας πριν την βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. 
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου