Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Ρυζόγαλο με λεμόνι

Ρυζόγαλο με λεμόνι

Ρυζόγαλο με λεμόνι
Φτιάξτε αυτό το ρυζόγαλο και δεν πρόκειται να το πάρετε έτοιμο ποτέ ξανά!
Υλικά για 5-6 μπολάκια
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ρύζι γλασέ (για ρυζότο)
- Φλούδες από ένα λεμόνι
- Κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το ρύζι και τις φλούδες σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Χρειάζεται πάνω από μισή ώρα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις φλούδες. Κρυώνουμε πάνω σε μπωλ με παγάκια για να αποκτήσει το ρυζόγαλο βελούδινη υφή. Βγάζουμε τις φλούδες, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Είναι γλυκό που τις έχει τις θερμίδες του αλλά είναι και πολύ θρεπτικό. Η εξαιρετική ποιότητα της γεύσης του θα σας ανταμείψει για το χρόνο που χρειάζεται για να γίνει.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου