Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Αλμυρά κρουασανάκια έκπληξη

Αλμυρά κρουασανάκια έκπληξη


krouasanakia_875225434.jpg
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει αλμυρά κρουασανάκια έκπληξη. Η διαφορά τους με τα συνηθισμένα αλμυρά κρουασανάκια είναι στην εκτέλεση.
Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό 
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ κίτρινα μαλακά τυριά
Χλιαρό γάλα όσο πάρει (περίπου ένα ποτήρι και κάτι)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και προσθέτουμε, το λάδι, ζάχαρη, μαγιά, το αυγό, αλάτι, τα τριμμένα τυριά κι όσο χλιαρό γάλα πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. 
Η προσθήκη των τυριών στη ζύμη κάνει και την διαφορά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και χωρίζουμε τη ζύμη σε 7-8 μπάλες. Αφήνουμε για 10’ να φουσκώσουν. 
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπάλα με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού περίπου. Το κάθε φύλλο θα έχει το μέγεθος ενός μέτριου πιάτου φαγητού. Κόβουμε με το μαχαίρι σε οκτώ κομμάτια, πρώτα στα τέσσερα και μετά οκτώ. Θα σχηματιστούν οκτώ τριγωνικά κομμάτια.
Τυλίγουμε από την φαρδιά πλευρά προς τη μύτη του τριγώνου για να σχηματιστεί κρουασάν.
Όταν τα τυλίξουμε όλα τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί. Τα αλείφουμε με αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό και αφήνουμε για 5'. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 180° για 20’ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
 
Τμήμα σύνταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου