Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατένια βραχάκια

Σοκολατένια βραχάκια

Σοκολατένια βραχάκια
Υλικά
- 80 γρ. αμύγδαλα λευκά ή αναποφλοίωτα ή mix από ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φουντούκια, τσιπς μπανάνας κ.α.
- 120 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
- 300 γρ. κουβερτούρα με κακάο 55%
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Κοπανίζουμε στο γουδί ή περνάμε σε multi τους ξηρούς καρπούς σε χονδρά κομμάτια. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα διαρκώς για να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει περίπου 10 λεπτά και να σφίξει λίγο.
Με κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο από το μίγμα και με δεύτερο κουταλάκι το σπρώχνουμε να πέσει πανω σε αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική επιφάνεια. Αφήνουμε να σταθεροποιηθούν.
Καλή απόλαυση!
***Καλό είναι να τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος αλλά όχι ψυγείο για να μην ασπρίσει η σοκολάτα μας***
***Μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή μπισκότο πριν κρυώσουν εντελώς***

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου